30-11-2020

Brandweerkazerne en buurtsporthal Anderlecht

Foto: BOGDAN & VAN BROECK

In opdracht van de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting MSI ontwerpt BOGDAN & VAN BROECK tussen het Brussels Kanaal en de Bergensesteenweg een brandweerkazerne met garages, leefruimtes voor de brandweerlieden en een sportinfrastructuur die ook voor de buurt toegankelijk zal zijn. Voor dit project werkt BOGDAN & VAN BROECK samen met BASRCR studiebureau, iVec, Venacstudiov2 en BTV Control.

Brussel is een stad met vele gezichten. Anderlecht omarmt die diversiteit: zowel de grote sociaal-culturele verscheidenheid, als de gevarieerdheid van het stedelijk weefsel waar huisvesting en industrie naast elkaar bestaan.

Die filosofie vertaalt BOGDAN & VAN BROECK naar de brandweerkazerne. Het team ontwerpt een brandweergebouw met een dorp op het dak van de interventietempel en een sporthal die met de buurt gedeeld wordt. De sheddaken en de overspanning van de sporthal symboliseren de affiniteit met de industriële structuren uit de buurt.

  • Architecten: BOGDAN & VAN BROECK

  Meer artikels: Projecten om naar uit te kijken
NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN