11-02-2019 Niels Rouvrois

Binnenkort in uw brievenbus: Belgian Building Magazine nr 90

Belgian Building Magazine 90

Binnen een paar dagen krijgt u het volgende nummer van Belgian Building Magazine (BBM) in de brievenbus. En ook editie nummer 90 heeft weer heel wat in de aanbieding, waaronder een reportage over het Îlot Sacré-project dat een braakliggend terrein in het historisch centrum van Brussel doet herleven. Komen ook aan bod: een school-, kantoor en woonproject, een portret van MADAM Architectuur en een vooruitblik op enkele komende projecten. Duurzaam PU-schuim en circulaire dakdichting kleuren de rubriek innovatieve producten en in de juridische column worden enkele gevolgen van de nakende hervorming van het contractenrecht belicht. BBM is een magazine op uw maat, dus aarzel niet om het te lezen en laat ons zeker weten wat u ervan vindt.

Het voorwoord in deze BBM is van de hand van Prof. dr. Hans Verboven, Director EY Sustainability Advisory & Assurance Services. Hij noemt duurzaamheid de hoeksteen van een langetermijnstrategie in de bouwsector.


De sector spreekt

In de rubriek ‘Aannemersperikelen’ wordt de digitale transitie onder het vergrootglas gelegd. De taal van de toekomst zal digitaal zijn, ook in de bouwsector. De digitale transitie is in volle gang, maar nog niet alle bouwbedrijven zijn mee. Welke digitale toepassingen zijn vandaag al gangbaar bij aannemers? En wat zijn de voordelen en de mogelijke hindernissen? Wij vroegen het aan enkele ervaringsdeskundigen.

De ‘Hamvraag’ luidt in deze editie als volgt: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de veiligheid op de werf niet met de voeten getreden wordt? Belanghebbenden komen aan het woord en hebben het onder andere over het cruciale belang van veiligheid op de werf, strikte voorwaarden, sensibilisering en interne opleidingsdagen.


Vijf recent opgeleverde projecten

Naast het Îlot Sacré-project (DDS+) - bekroond met een nominatie voor de Victor Horta Prize 2018 en een MIPIM-award – wordt ook de nieuwe scholencampus (B2Ai) in het Brusselse Koekelberg belicht en komt u alles te weten over een nieuwe wooncomplex (Abscis Architecten) met een link naar industrieel patrimonium in Boom. In Anderlecht trekken dan weer de nieuwe kantoren van Saint-Gobain Building Glass (LOG) de aandacht. Modern, comfortabel en badend in het licht. Restaurant Le Jardin des Bégards (Joël Louis) verhuisde dan weer van het centrum van Luik naar een burgerwoning in het nabijgelegen Embourg, waar het een oase van rust vindt.

Ook enkele markante projecten om naar uit te kijken de komende jaren komen in deze BBM aan bod. Het voetbalstadion in Kortrijk, de Infrabel Academy, de dorpskern in Meerle, de Groene parkeertoren in Mechelen en woonwijk De Nieuwe Stad in Oostende passeren de revue.


Vijf innovaties van BBM-partners

Soudal lanceert met trots Soudafoam SPF W11, het eerste duurzaam PU-schuim met HFO (hydrofluoroolefin) op de Belgische markt. De nieuwe draadloze all-in-one geconnecteerde oplossing van VELUX krijgt op zijn beurt terecht de stempel innovatief. Het systeem met de naam VELUX ACTIVE with NETATMO zorgt bovendien voor een aanzienlijke daling van het E-peil van de woning. Verder pakt Reynaers Aluminium uit met zijn Hi-finity schuiframen met slanke profielen en zet dakdichtingsspecialist Derbigum zijn circulair succesverhaal in de kijker. Koramic tot slot koppelt met de nieuwe kleidakpannen Nueva en Tradiva efficiëntie aan esthetiek.


Architectenportret

In nummer 90 van BBM kloppen we ook aan bij MADAM Architectuur, in 2014 opgericht door Door Smits en Marit Meganck. Een vijftigtal nieuwbouw- en renovatieprojecten later zijn ze het statuut van ‘jong, aanstormend talent’ stilaan ontgroeid. Getuige daarvan het knappe ontwerp voor woonzorgcentrum Zonnelied in Lennik, dat momenteel volop in aanbouw is. Al meer dan vier jaar plukken Door Smits en Marit Meganck de vruchten van hun creatieve kruisbestuiving.


BBM: ook online te raadplegen

Sinds de verschijning van nummer 86 beschikt BBM over een website die het gedrukte magazine vervolledigt met andere artikels, die ondergebracht zijn in dezelfde rubrieken. In deze nieuwsbrief kan u ze naar hartenlust ontdekken.

Wij wensen u alvast veel leesplezier!


  Meer artikels:
NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN