29-03-2018

Binnenkort in uw brievenbus : Belgian Building Magazine nr 89

Binnen enkele dagen vindt u in uw brievenbus een nieuw nummer van Belgian Building Magazine. Op het menu in editie 89: een reportage over een rood kantoorgebouw dat boven een transparante sokkel lijkt te zweven. We schotelen u eveneens een portret van LRArchitectes voor, een beloftevol bureau dat de onderscheidingen opstapelde op de laatste Grote Prijs Architectuur van Wallonië. Voorts geven verschillende bouwprofessionals hun visie op de hedendaagse mobiliteitsproblematiek en de introductie van het S-peil in Vlaanderen. BBM is een magazine dat speciaal voor u werd geschreven, dus aarzel niet om het te lezen en ons van repliek te dienen!

Het voorwoord, dat voor de gelegenheid geschreven is door ingenieur Herman Looghe, Head Agoria Building, Contracting and Technical Services Industries, maakt ons eens te meer duidelijk dat de digitalisering van de bouwsector een onomkeerbare realiteit is.

 

Het woord is aan de sector

De rubriek ‘Aannemersperikelen’ zoomt ditmaal in op de consequenties van de mobiliteitsproblemen op werven. Verscheidene actoren in de bouwsector getuigen over hun ervaringen en vertellen welke oplossingen zij toepassen om de boel draaiende te houden.

De hamvraag is dan weer gelinkt aan de introductie van het S-peil in Vlaanderen, ter vervanging van het gecontesteerde K-peil. Een evolutie die ook aannemers die voornamelijk actief zijn in Brussel en Wallonië zal interesseren, want die regio’s lijken dezelfde toer op te gaan. 

 

Vijf reportages over recente projecten

Naast het coverartikel over het project van Architecten Groep III, dat we hierboven al even hebben aangehaald, vindt u in dit nummer eveneens reportages over de reconversie van een drukkerij naar een studentenresidentie (Baeyens & Beck ir. architecten), een knappe woningrenovatie (ACDC Architectes), een nieuwe woontoren die voldoet aan de passiefstandaard (KCAP Architects&Planners en evr-Architecten in samenwerking met Bureau Bouwtechniek) en de visionaire verbrandingsoven van Bjarke Ingels Group (BIG) in Denemarken, waarvan het imposante hellend dak ‘s winters fungeert als skipiste. Tot slot zal u als vanouds ook enkele veelbelovende Belgische projecten ontdekken die de komende jaren met argusogen gevolgd zullen worden.

 

Vijf innovaties van BBM-partners

Eternit stelt zijn nieuwe, uiterst resistante TECTA-leien voor, die esthetiek en performantie optimaal weten te combineren. Isover licht zijn handige online tool toe, waarmee klanten de nodige berekeningen kunnen uitvoeren in functie van een optimaal resultaat bij de na-isolatie van hellende daken. Wienerberger focust dan weer op een andere online tool, waarmee ontwerpers de parement- en straatstenen van de fabrikant kunnen integreren in hun BIM-model. Saint-Gobain Building Glas informeert u over de eigenschappen van zijn nieuwe ECLAZ ONE-beglazing, die synoniem staat voor een rijkelijke lichttransmissie. Tot slot zullen ook de akoestische Rigitone Activ’Air-plafonds van Gyproc na het lezen van dit magazine (bijna) geen geheimen meer hebben voor u.

Kent u overigens het nationaal pandregister en de bescherming die het u biedt? In onze juridische rubriek verneemt u er alles over.

 

Architectenportret

Nummer 89 van BBM laat u eveneens kennismaken met het bureau LRArchitectes. Doeltreffende precisie: dat is de kwaliteit die het werk van deze getalenteerde ontwerpers typeert. Volgens hen schuilt de wezenlijke uitdaging in het exact opleveren van de ontwerpen die ze in het kader van architectuurwedstrijden uitwerken. Ze geven tekst en uitleg aan de hand van verschillende knappe referenties.

 

BBM: ook online

Sinds de verschijning van nummer 86 beschikt BBM over een website die het geprinte magazine aanvult met andere artikels, die ondergebracht worden in dezelfde rubrieken. In deze nieuwsbrief kan u ze ontdekken. Op welke manier u BBM ook raadpleegt: we wensen u veel leesplezier!

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN