29-09-2017

Binnenkort in uw brievenbus : een nieuw nummer van BBM

Binnen een paar dagen kan u in uw brievenbus nummer 88 van Belgian Building Magazine (BBM) terugvinden. Op het menu in deze editie: een reportage over de spectaculaire reconversie van een site in het centrum van Wijnegem tot een geheel met assistentiewoningen, kantoren, winkels, een restaurant en een dokterpraktijk. Maar ook een portret van architectenbureau Stramien, de reacties van bouwprofessionals op de isolatieschaarste, de visie van diverse actoren op de aanbestedingsprocedures van de overheid … en nog heel wat andere boeiende artikels. BBM is op uw lijf geschreven, dus aarzel niet om te reageren wanneer u het magazine gelezen hebt!

 

Het voorwoord van de hand van architect Wouter Callebaut, winnaar van een Jo Crepain Award 2017, is een pleidooi voor een hedendaagse benadering van restauratie- en herbestemmingsprojecten.

 

Actoren uit de sector aan het woord

In de rubriek ‘Aannemersperikelen’ gaan we dieper in op schaarste van MDI, een pertinent probleem dat zich deze dagen op heel wat werven manifesteert. Diverse bouwactoren getuigen en vertellen hoe ze deze nijpende problematiek de komende maanden zien evolueren.

De ‘Hamvraag’, die we zoals steeds voorgelegd hebben aan verschillende belanghebbenden, heeft ditmaal betrekking op de manier waarop overheden hun aanbestedingen organiseren… en dan vooral op de zaken die ze zouden kunnen veranderen om alles vlotter en kwalitatiever te laten verlopen. De vier respondenten die in het magazine aan bod komen hebben stuk voor stuk een eigen kijk op de kwestie.

 

Vijf reportages over recent opgeleverde projecten

Naast het Annonciadenproject in het centrum van Wijnegem (Veelaert Architecten), dat de cover van het magazine siert, treft u in dit nummer ook reportages aan over de transformatie annex uitbreiding van Museum La Boverie in Luik (p.HD /Rudy Ricciotti), een exemplarische ecologische passiefschool in Zandhoven (a33 architecten), de nieuwe Welzijnscampus in Dilbeek (Osk-Ar) en een residentieel complex in de populaire zuidrand van Gent (Group O-Architecten).

Tot slot kan u in BBM ook enkele markante projecten ontdekken die nog niet gerealiseerd zijn, maar die de komende jaren zeker nog van zich zullen doen spreken.

 

Vijf innovaties van BBM-partners

Reynaers Aluminium presenteert u met de nodige fierheid zijn nieuwe campus in Duffel, die technologie en beleving verenigt en optimaal ten dienste van ontwerpers stelt. Derbigum plaatst Derbiskin in de kijker, een makkelijk te plaatsen luchtdichtheidsmembraan dat bovendien zelfherstellende kwaliteiten bezit. Koramic informeert u over de voordelen van kleipannen die toegepast worden als gevelbekleding. Velux pakt uit met een platdakraam dat begiftigd is met de CurveTech-technologie. En Soudal schuift twee voegkitten naar voor die garant staan voor duurzame en kwalitatief afgewerkte vloervoegen.

Wist u dat de verplichte tienjarige aansprakelijkheidsverzekering, die in voege treedt vanaf 1 juli 2018, een troef kan zijn voor de allerkleinste aannemers? U leest het in de juridische column.

 

Portret van een architectenbureau

In nummer 88 van BBM gaan we op bezoek bij Stramien. «De complexiteit als uitdaging», dat is wat Bart Verheyen als architect-vennoot bij Stramien motiveert. Hij doet zijn filosofie uit de doeken aan de hand van enkele inspirerende voorbeeldprojecten, die zich stuk voor stuk in de schemerzone tussen architectuur en stedenbouw bevinden. «Veel doen met weinig» is een andere rode draad die de werking van het Antwerpse bureau typeert.

 

BBM: ook online te raadplegen

Sinds de verschijning van nummer 86 beschikt BBM over een website die het gedrukte magazine vervolledigt met andere artikels, die ondergebracht zijn in dezelfde rubrieken. In deze nieuwsbrief kan u ze naar hartelust ontdekken.

Via welk medium u het magazine ook consulteert: we wensen u veel leesplezier!


  Meer artikels:
NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN