16-12-2020 Liesbeth Verhulst

Nieuwe generatie schuifdeuren biedt talloze ontwerpmogelijkheden

Een nieuwe generatie schuifdeuren met een strak design, hoogwaardige thermische isolatie en verbeterd productie- en installatiecomfort. Dat is het nieuwe MasterPatio schuifsysteem van Reynaers Aluminium in een notendop. Deze MasterPatio is compatibel met MasterLine 8 en biedt talloze ontwerpmogelijkheden.

Strak design en architecturale vrijheid

MasterPatio van Reynaers Aluminium vult de MasterLine 8 reeks aan. Omdat de diversiteit van de MasterLine 8 producten gekoppeld wordt aan de prestaties en afmetingen van MasterPatio, is dit assortiment geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Deze schuifsystemen zijn niet alleen bestand tegen zware windbelastingen bij hoogbouw, ze leveren ook thermische prestaties op passiefhuisniveau. Componenten en toebehoren, zoals sloten en ontvangers, zijn veelal weggewerkt of verzonken in de profielen. Bovendien worden de zichtlijnen consistent gehouden door de glijdende delen, verstevigingen en andere dwarsprofielen heen.
Met MasterPatio kunnen ontwerpers een strakke gevel creëren, van vloer tot plafond. Vleugelhoogtes tot 3,6 m en tot 400 kg voor bewegend glas, en vaste ruiten tot 1200 kg, zijn met succes getest en kunnen worden toegepast in veeleisende projecten. Door de omkeerbare vleugels is binnen- en buitenbeglazing met dezelfde profielen mogelijk. Zelfs bij hoge windbelastingen tot 600 Pa zorgen de afdekprofielen ervoor dat er geen water vrijkomt.
Bij de ontwikkeling was een strak ontwerp altijd een van de belangrijkste drijfveren. Zo ontstonden de slanke zichtlijnen van MasterPatio, met glas profielverhoudingen tot 90%. De uitgelijnde oppervlakken vertonen geen zichtbare plastic of rubberen componenten, maar zijn toch robuust en sterk genoeg voor alle toepassingen. Het frame kan volledig worden weggewerkt en de vleugels hebben een zichtbare breedte van 87 mm, net als de MasterLine 8. Overal waar het zinvol is, worden afmetingen gedeeld om de systemen eenvoudig, efficiënt en stijlvol te kunnen combineren.

 

Bij de ontwikkelingwas een strak ontwerp altijd een van de belangrijkste drijfveren.

 

Minder is meer, ook in de bouw 

Het systeem werd ontworpen om constructeurs een eenvoudig, betrouwbaar en probleemloos bouwproces te bieden door het risico van herbewerking sterk te verminderen. Dankzij functies zoals voorbewerkte drainage en eenvoudige uitlijning van systeemcomponenten wordt de fabricagesnelheid opgedreven. Door de grote variatie in profiellengtes ontstaat er minder afval. MasterPatio deelt artikelen en ontwerpkenmerken met MasterLine 8. Hierdoor ontstaat er meer consistentie tussen de aluminiumoplossingen en is er minder voorraad nodig. Met MasterPatio kan er snel aan de slag worden gegaan. Het systeem bouwt immers voort op de expertise van Reynaers Aluminium en deelt ook artikelen en concepten met MasterLine 8.
De installatieprocessen verlopen moeiteloos van begin tot eind. Bouwelementen zoals glassteunen, sluitpunten en ontvangers laten zich gemakkelijk positioneren en afstellen. Bovendien garanderen de grotere overlappingen een kwalitatieve afwerking tijdens en na het installatieproces.
Door de veelzijdigheid van MasterPatio en MasterLine kan de voorgestelde oplossing perfect worden afgestemd op de wensen van de klant. Reynaers’ reputatie voor hightech kwaliteitsproducten en de voortdurende introductie van innovatieve systemen, biedt constructeurs een scala aan upsellmogelijkheden.

 

Duurzaamheid in het DNA

Met de duorailvariant van MasterPatio is het mogelijk om een U-waarde van <0,8 W/m²K te bereiken, en voor de twee monorailvarianten is zelfs 0,75 W/m²K mogelijk. Met deze drie varianten kan dus een Minergie-niveau of een passiefhuisniveau worden bereikt. De ontwerpers richtten zich vooral op optimaal gebruik van onderhoudsarm materiaal, zonder in te boeten aan hoogwaardige afwerking.


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Reynaers Aluminium NV

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN