10-10-2019

Douchen zonder kalkaanslag

Glazen douchewanden die na verloop van tijd bedekt zijn met een witte kalksluier: mooi is anders. Dankzij TIMELESS is dit euvel gelukkig verleden tijd. Een speciale duurzame coating beschermt het ultraheldere glas blijvend tegen corrosie.

Douchen zonder sporen na te laten: dat is het doel van TIMELESS, dat ontwikkeld werd door Saint-Gobain Building Glass. Het systeem zorgt ervoor dat douchewanden, douchecabines en badwanden te allen tijde hun glans behouden. Het ultraheldere PLANICLEAR-glas wordt niet dof omdat het dag in, dag uit tegen corrosie beschermd wordt door een speciale duurzame coating. Water glijdt snel over het glasoppervlak zonder sporen na te laten, waardoor kalkaanslag geen kans krijgt en condensatie snel verdwijnt.

 

Duurzaam en transparant

TIMELESS is een geharde glassoort die aan één zijde behandeld is. Het achterliggende industriële productieproces garandeert een zeer duurzame werking. De troeven van TIMELESS zijn legio. De onzichtbare corrosiewerende coating maakt dat het PLANICLEAR-glas zeer transparant blijft. Ze heeft geen invloed op de waarneming van de kleuren aan de andere zijde van het glasoppervlak, hoe dik dit laatste ook is.

 

TIMELESS zorgt ervoor dat douchewanden, douchecabines en badwanden te allen tijde hun glans behouden.

 

Onderhoudsvriendelijk

Aangezien er – in tegenstelling tot bij onbehandeld glas – geen microscopische oneffenheden kunnen ontstaan en kalk en vuil zich bijgevolg minder goed hechten, laat TIMELESS zich ook snel en eenvoudig schoonmaken – zelfs in droge toestand. Als er al restsporen ontstaan, dan zijn ze makkelijker te verwijderen dan op niet-behandeld glas. Water en een zachte doek of een aftrekker volstaan om het glas opnieuw brandschoon te krijgen.

 

Eenvoudig te verwerken

Het TIMELESS-glas kan gesneden, geslepen, gebogen en geëmailleerd worden, zoals standaard floatglas. Het kan ook gelamineerd worden, uiteraard met de coating aan de buitenzijde van het gelamineerde glas. Dit unieke glas is eenvoudig te versnijden, te bewerken en te plaatsen. Speciale handelingen of voorzorgsmaatregelen zijn niet nodig.


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Saint-Gobain Building Glass

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN