30-11-2020

Strakke leien voor de volledige gebouwschil: dak én gevel

Op zoek naar een lichte gevelbekleding die op een subtiele manier kracht, eenvoud en stijl uitstraalt? Dan zijn Cedral Alterna-leien de ideale keuze. Als geen ander verenigen ze de functionele karakteristieken van duurzaam en hoogwaardig vezelcement met ongebreidelde esthetische mogelijkheden.

 

Elke dag woondromen waarmaken: dat is de missie van Cedral. Cedral Alterna-leien zijn een lust voor het oog. Bekleed je er enkel je gevel mee of pak je er meteen ook het dak mee in: het resultaat is steevast verbluffend. Tot voor kort werden deze leien verdeeld onder de merknaam Eternit. Deze wordt voortaan enkel nog gebruikt voor de golfplaten van Etex Group. Cedral is de nieuwe merknaam voor alle materialen voor de buitenschil van residentiële woningen: leien en sidings.

 

Creatieve vrijheid

Je woning een persoonlijke toets geven, spelen met tinten, formaten en plaatsingspatronen, vernuftige combinaties met andere materialen zoals hout, baksteen of pleister realiseren …: met de Cedral Alterna-leien kan je werkelijk alle kanten uit. Dankzij hun rechte randen en matte afwerking staan ze garant voor een strakke, moderne uitstraling. De leien zijn leverbaar in twaalf verschillende kleuren en kunnen toegepast worden in tien specifieke dekkingsmethodes. Meer dan voldoende om je creativiteit de vrije loop te laten!

 

Naadloze overgang

Een belangrijk voordeel is dat de Cedral Alterna-leien geschikt zijn voor dak én gevel. Wie van strak en eigentijds of sober en rustgevend houdt, kan er dan ook voor opteren om een woning volledig in te pakken en zo een naadloze overgang tussen alle vlakken en volumes te creëren. De leien zijn overigens niet alleen geschikt voor nieuwbouwprojecten, maar evenzeer voor dak- en gevelrenovaties. Ze bedekken onvolkomenheden of aanpassingen en beschermen nieuwe isolatie zonder dat er nood is aan stevigere funderingen, een zwaardere dakstructuur of een tijdelijke verhuis van de bewoners.

 

Functionele meerwaarde

Ook de functionele karakteristieken van de sterke, duurzame vezelcementleien bieden een enorme meerwaarde. Ze zijn regendicht, uitstekend bestand tegen vorst en geven ook bij stormweer geen krimp. Levende organismen zoals schimmels, bacteriën, insecten en ongedierte krijgen er evenmin vat op. Het mag duidelijk zijn: met Cedral Alterna zullen daken en gevels de tand des tijds moeiteloos doorstaan, temeer omdat ze tevens een uitstekende brandreactieklasse (A2-s1, d0) kunnen voorleggen.

 

Milieubewuste keuze

Last but not least: Cedral-leien zijn een milieubewuste keuze. Ze worden zeer efficiënt geproduceerd, waardoor het grondstoffen- en energieverbruik tot een minimum herleid wordt. Bovendien wordt een steeds groter aandeel van het productieafval gerecycleerd. Cedral Alterna: mooi voor je woning, goed voor de planeet!


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Cedral

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN