13-04-2018

Akoestiek in haar mooiste vorm

Rigitone Activ’Air akoestische plafonds van Gyproc zetten dé standaard op het vlak van akoestisch comfort in scholen, instellingen, hospitalen, burelen en woningen. Ze verminderen de nagalmtijden* en waarborgen een betere spraakverstaanbaarheid.

Rigitone-platen zijn vervaardigd uit gipskartonplaat en voorzien van ronde of vierkante gestanste perforaties. De Activ’Air-technologie die verwerkt zit in deze Rigitone-producten elimineert tot 70% van de formaldehydeconcentratie in de binnenlucht en combineert akoestisch comfort met een beter leef- en werkcomfort. Rigitone-platen zijn 12,5 mm dik en hebben een gewicht van circa 10 kg/m2.

 

Creatief ontwerpproces

Rigitone munt uit op esthetisch vlak. Door de diverse patronen van ronde of vierkante perforaties en de naadloze uitvoering kent het ontwerpproces geen grenzen meer. Naast rechthoekige plafonds kan met Rigitone vrijwel elke willekeurige vorm worden gemaakt zoals rond, driehoekig of ovaal. Rigitone laat zich bovendien ook nog eens verticaal, gebogen of gewelfd toepassen. De finishing touch is de definitieve afwerking in een kleur naar keuze.

 

Door de diverse patronen van ronde of vierkante perforaties en de naadloze uitvoering kent het ontwerpproces geen grenzen meer.

 

Geluidsabsorptie

Rigitone kent regelmatige, verspringende en willekeurige perforatiepatronen. Naast de visuele uitstraling dragen deze perforaties ook bij tot een verhoogde geluidsabsorptie. Rigitone-platen worden standaard geleverd met een akoestisch vezeldoek (zwart of wit) aan de rugzijde. Dit vezeldoek verhoogt de geluidsabsorptie, houdt stof tegen en onttrekt de achterliggende draagconstructie aan het zicht. Voor extra geluidsabsorptie en extra thermische isolatie kan in het plenum bijkomende minerale wol worden aangebracht. De uiteindelijke geluidabsorptie van Rigitone-plafonds wordt bepaald door een combinatie van akoestisch vezeldoek, perforatiepatroon, perforatiegraad, gebruik van isolatie en de opbouw van het plafond.

 

Brandveilig

De Rigitone-platen zijn A2-s1, d0 geclassificeerd volgens de Europese brandreactieclassificatie. Rigitone-plafonds zijn zeer brandveilig dankzij het unieke gedrag van de onbrandbare gipskern bij bloostelling aan hoge temperaturen. Met Rigitone-plafonds kan je daardoor plafondconstructies met een brandstabiliteit van 30 minuten realiseren volgens Belgische norm.

 

Nauwkeurige voegafwerking

Een zorgvuldige montage is een vereiste om Rigitone-plafonds optimaal tot hun recht te laten komen. Een nauwkeurige voegafwerking garandeert het gewenste visuele effect waarbij het patroon naadloos doorloopt. De plaatser kan met de Rigitone Mix Voegenvulset de naden snel en probleemloos opspuiten.

 

het geluid dat heen en weer kaatst tussen twee wanden waardoor er snel opeenvolgende echo’s veroorzaakt worden.


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Gyproc

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN