Saint-Gobain Building Glass

Industrielaan 129
1070 ANDERLECHT

Saint-Gobain is opgericht in 1665 in opdracht van de Franse koning Louis XIV om de spiegels te produceren voor de spiegelgalerij in het paleis van Versailles. Vandaag is Saint-Gobain actief in 64 landen en telt 190.000 werknemers.

Saint-Gobain Building Glass is de vlakglasdevisie van de groep en produceert, bewerkt en verkoopt beglazingen voor de bouwwereld.

Als belangrijkste glasproducent in Europa wil Saint-Gobain Building Glass bijdragen aan duurzaam bouwen en verbouwen door de productie van producten die de impact op het milieu beperken zoals thermisch en zonwerend hoogrendementsglas evenals het drievoudige glas. Saint-Gobain Building Glass is de eerste vlakglasproducent die een levenscylusanalyse, in het Engels life cycle assessment (LCA), uitvoerde op zijn producten in al de verschillende levensfases van het product, het transport en het gebruik ervan. De onderneming gebruikt hiervoor een methodologie die is gestoeld op de internationale normen uit de serie ISO 14040, wat toelaat de globale impact van het product te evalueren op het milieu, met name wat betreft energieverbruik, uitstoot, waterverontreiniging en restafval.

Saint-Gobain Building Glass staat voor innovatie in de glaswereld en is daardoor een trendsetter. Het productgamma is zeer uitgebreid en omvat zowel glas voor binnen- als voor buitentoepassingen.

Saint-Gobain ontwikkelt, produceert en verdeelt materialen die het welzijn en de toekomst van ons allemaal verbeteren. We doen dit op een duurzame wijze, om de toekomstige generaties een behouden planeet te kunnen nalaten. Deze twee aspecten zijn complementair, het zijn twee kanten van dezelfde medaille.