13-04-2018

Uitzonderlijk lichtdoorlatend glas met respect voor natuur én mens

Duurzaam bouwen is vandaag de norm. Saint-Gobain voegt aan het duurzaamheidsaspect nog een extra factor toe: het welzijn en comfort van de gebruiker worden centraal gesteld. Getuige daarvan de ECLAZ ONE-beglazing.

Hoge lichttransmissie

Daglicht is van levensbelang voor de mens. Het zorgt voor minder stress, een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim én betere leerprestaties. ECLAZ ONE staat garant voor een uitzonderlijk hoge lichttransmissie van 80 procent. Dat vertaalt zich in extra comfort voor de gebruiker en een besparing op de energiefactuur door een verminderde nood aan kunstlicht. Daardoor is het product uitermate geschikt voor kantoren, ziekenhuizen, scholen, sportcentra en openbare gebouwen en biedt het een oplossing voor de donkere noordzijde van gebouwen.

 

ECLAZ ONE staat garant voor een uitzonderlijk hoge lichttransmissie van 80 procent.

 

Welzijn & comfort

Een regenboog toont verschillende kleuren. Eén daarvan – de zachtblauwe – werkt activerend en verhoogt het gevoel van welzijn en comfort. ECLAZ ONE laat van dat zachtblauwe kleurdeel veel licht binnen waardoor de beglazing het bioritme van de mens positief beïnvloedt. Daarenboven etaleert de beglazing een natuurgetrouwe kleurbeleving. De optimale kleurweergave bij daglicht staat gelijk aan 100, ECLAZ ONE scoort uitermate hoog met een kleurweergave van 98,2.

 

Energiebalans

De duurzame beglazing gaat prat op een verbeterde energiebalans: minder energieverlies naar buiten en meer gratis zonnewarmte in het interieur. Het resultaat: een lagere verwarmingskost. ECLAZ ONE-beglazing leent zich tot zowel nieuwbouw als renovatie en is inzetbaar voor passiefhuizen en bijna-energieneutrale gebouwen. 

 

Het glas van de toekomst, nu

Kort samengevat: ECLAZ ONE is de beglazing van morgen die vandaag al beschikbaar is én beantwoordt aan de richtlijnen voor glas in de nabije toekomst. De beglazing isoleert optimaal, laat meer gratis zonnewarmte binnen, is heel neutraal en garandeert een hoge lichtinlaat en een zeer natuurgetrouwe kleurweergave.


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Saint-Gobain Building Glass

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN