13-04-2018

Bereken het perfecte dak

Via een slecht of niet-geïsoleerd dak gaat enorm veel warmte verloren. Uitstekende dakisolatie is dus goud waard. ISOVER toont met zijn online calculator wat er precies nodig is om bij de isolatie van een hellend dak tot een optimaal resultaat te komen.

Op de website www.isover.be/dakisolatiecalculator kan je vanaf nu op een heel eenvoudige manier berekenen welk en hoeveel materiaal er nodig is voor jouw project. Een boodschappenlijstje en handige plaatsingstips krijg je er gratis bovenop.

 

Drie eenvoudige stappen

“Een goede online calculator moet nuttige info aanbieden, maar ook eenvoudig én gebruiksvriendelijk zijn. Daarom werken we met drie eenvoudige stappen”, stelt marketing manager Annick Hulsman van ISOVER.

 

Wie het slim aanpakt, kan dankzij een verbeterde dakisolatie het warmteverlies van een woning tot 30 procent verminderen.

 

In de eerste stap duidt de gebruiker met de hulp van handige pictogrammen aan over welk type hellend dak het gaat. In stap twee worden de afmetingen van het dak ingevoerd én het aantal aanwezige dakvlakramen. Extra informatie over de diktes van de isolatielagen en het type Gyproc-plaat vervolledigt deze stap. Hoe preciezer de info, hoe nauwkeuriger het resultaat uiteraard zal zijn. Dat resultaat krijg je in stap drie te zien. Dankzij een overzichtelijke lijst van materialen beschik je over al het nodige om een hellend dak perfect te isoleren en luchtdicht af te werken.

 

Boodschappenlijstje

ISOVER stelt telkens een totaaloplossing voor, bestaande uit verschillende componenten. Zo kom je niet alleen te weten hoeveel pakken isolatiemateriaal er nodig zijn, maar ook welke bijhorende accessoires. Denk maar aan een dampscherm, kleefband, een dichtingskit en de benodigde Suspentes PlaGyp I (handige ophangsystemen uit gewapend composiet). Wie dat wenst, kan een ‘boodschappenlijstje’ in de mailbox ontvangen, inclusief technische fiches en een video met plaatsingstips.

 

All-in-one oplossing

Isoleren aan de binnenzijde is de eenvoudigste en goedkoopste oplossing om een hellend dak te isoleren. Het Perfect daksysteem van ISOVER is de gemakkelijkste manier om een maximale energie-besparing, een perfecte luchtdichtheid van de isolatie en een verzorgde afwerking met gipsplaten te realiseren. De Suspente PlaGyp I- ophangstangen maken bovendien komaf met de extra houten structuur tussen gordingen die moet uitgetimmerd worden om dikkere isolatiepakketten in twee lagen aan te brengen. Deze bestaan in 3 afmetingen: 12 - 16 cm, 16 - 20 cm en 20 - 24 cm. Je kan dus tot 24 cm extra isoleren.

 

De efficiëntste manier om energie te besparen

Wie het slim aanpakt, kan dankzij een verbeterde dakisolatie het warmteverlies van een woning tot 30procent verminderen. “Het is de eerste en meest efficiënte stap om energie, en dus ook kosten, te besparen”, besluit Annick Hulsman.


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Isover

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN