23-04-2018 Sandrine Bonmariage

iF Design Award voor de perfecte symbiose tussen design en functionaliteit

De VELUX Groep kreeg onlangs de prestigieuze iF Design Award 2018 in de categorie Building Technology voor zijn platdakvenster met gebogen glas. Dit innovatieve product wist de 63 leden van de jury, bestaande uit onafhankelijke experts van over de hele wereld, te overtuigen met zijn visueel aantrekkelijk, functioneel en technologisch geavanceerd design. De iF Design Award, die al 65 jaar uitmuntende vormen van design en ontwikkeling beloont, ontving dit jaar maar liefst 6402 kandidaturen uit 54 landen, een absoluut record.

“Met dit vooruitstrevende ontwerp op basis van gebogen glas vinden we het platdakvenster opnieuw uit. Het is de perfecte symbiose tussen design en functionaliteit», aldus Kent Holm, directeur Global Product Management bij de VELUX Groep. «We zijn erg blij met de iF Design Award, die bewijst dat we ons doel bereikt hebben.”

 

Het platdakvenster met gebogen glas van VELUX is een natuurlijke, duurzame en elegante verlichtingsoplossing voor platte en licht hellende daken.

 

Uitgepuurd design

Om een betere natuurlijk lichtinval onder platte daken te bekomen, moet de beglaasde oppervlakte minstens twaalf procent van de vloeroppervlakte bedragen. Zenitaal licht garandeert een ideale lichtinval omdat het voor een centrale vorm van verlichting zorgt in de onderliggende ruimtes. Het dakvenster met gebogen glas van VELUX is een natuurlijke, duurzame en elegante oplossing voor platte en licht hellende daken. Het glass-to-edge-design, een buitenoppervlak met zorgvuldig verborgen bevestigingen en zonder profielen met onderbroken lijnen, creëert een uitgepuurde, hedendaagse stijl. De unieke gebogen, krasvaste beglazing – de CurveTech-technologie – is niet enkel vooruitstrevend op esthetisch vlak, maar ook op functioneel vlak aangezien ze een optimale en efficiënte regenwaterafvoer toelaat. Het gebruik van pvc aan de binnenzijde garandeert een strakke, harmonieuze interieurafwerking.

 

Verluchting, warmte en akoestiek

De elektrische INTEGRA®-ramen lenen zich uitstekend tot een ideale verluchting van de onderliggende ruimtes. Eén simpele druk op de knop van de radiofrequentiegestuurde afstandsbediening maakt het mogelijk om alle ongewenste geuren te verwijderen en frisse lucht te laten binnenstromen. Dankzij een geïntegreerde sensor zullen ze automatisch sluiten wanneer het regent. Wie te hoge binnentemperaturen gedurende warme zomerdagen wil vermijden, kan opteren voor een zonnescherm op zonne-energie . De superisolerende dubbele veiligheidsbeglazing garandeert een uitstekende thermische en akoestische isolatiewaarde. Het geluid van tikkende regen, hagel of andere vormen van impact wordt op die manier drastisch gereduceerd.


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Velux Belgium

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN