20-04-2018 Kevin Moens

Optimaal geïsoleerde dakrenovatie voor Sint-Margaretaschool in Knokke

Vzw Katholiek Basisonderwijs Knokke-Heist achtte de tijd rijp voor een grondige renovatie van het schoolgebouw dat dateert uit de jaren 60. Voor de isolatie van het dak schreef architect Gibert Tamsin het ISOVER Suspente PlaGyp-I-systeem voor dat timmerwerk overbodig maakt. Het resultaat? Een perfect luchtdicht dak.

Een tijd terug onderging het schoolgebouw langs de Sportlaan in Knokke-Heist een grondige renovatie, gespreid over verschillende fases. Tijdens de renovatie van het dak plaatste de aannemer 20 dakramen en isoleerde hij het hellende dak met een oppervlakte van circa 465 m2. Om de renovatie te laten voldoen aan het EPB-decreet voor scholen, schreef architect Gilbert Tamsin uit Brugge het Suspente PlaGyp I-systeem van ISOVER voor. Aannemer Wim Rogge uit Wontergem nam de installatie voor zijn rekening.

 

Timmerwerk overbodig

De Isoconfort-glaswolplaten van ISOVER laten zich op maat versnijden waardoor je er de kleinste hoeken en kieren mee kan opvullen. De ISOVER Suspente PlaGyp I-ophangstangen garanderen snel en efficiënt werk omdat timmerwerk overbodig wordt.

Eerst schroef je de gele ophangstangen met aan het uiteinde een rondelle op de dakstructuur. Vervolgens plaats je de eerste isolatielaag tussen de kepers en spiets je de tweede isolatielaag over de stangen. Klik de rondelles vast, prik het dampscherm erover, sluit het af met de gele dop en werk luchtdicht af met tape en mastiek. Op de gele doppen kan je Gyproc PlaGyp-plafondprofielen klemmen waarop je Gyproc-platen plaatst. Elektrische leidingen situeren zich in de ruimte tussen het dampscherm en de gipsplaat.

 

Optimale luchtdichtheid

Groot pluspunt van het systeem is dat je elektrische leidingen kan integreren zonder dat je daarvoor isolatie of dampscherm moet doorboren. Dat biedt de zekerheid dat het vochtregulerende dampscherm goed aangebracht is en overal luchtdicht aansluit. De installatie van het systeem start in de uiterste hoeken van elk dakvlak, telkens 10 centimeter van de gordingen. Als er enkele Suspentes op de juiste plaats zijn bevestigd, kan je de andere uitlijnen met een koord. Groot pluspunt: houten structuren timmeren tussen de gordingen om dikkere isolatie aan te brengen, hoeft niet meer.

Locatie Knokke-Heist
Bouwmeester Vzw Katholiek Basisonderwijs Knokke-Heist
Architect Gilbert Tamsin
Aannemer Wim Rogge
Dakisolatie Suspente PlaGyp I-systeem van ISOVER

 


  Meer artikels: Projectreportage
Projectgegevens
NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN