20-04-2018 Filip Van der Elst

Dakparel voortaan ook beschikbaar in agaatgrijs

Wie zweert bij de klare lijn, weet de slanke en lichte keramische lei Bellus van Koramic ongetwijfeld te appreciëren. Met deze keramische lei en de bijhorende hulpstukken krijgt u immers een dak dat visueel in één strakke lijn doorloopt. Door de recente uitbreiding van het kleurenpalet met agaatgrijs beschikt de Bellus nu over nog meer troeven.

Bellus is het ideale Koramic product om oude leien en dakpannen te vervangen. Maar ook voor een nieuwbouw hebben deze keramische leien een onmiskenbare meerwaarde. Dankzij hun slanke, hedendaagse lijn en de bijhorende hulpstukken oogt een dak met Bellus keramische leien uiterst strak en hedendaags.

 

Agaatgrijs

Voortaan is de keramische lei beschikbaar in een kameleontisch spectrum aan tinten dat reikt van antraciet mat over agaatgrijs tot natuurrood en terra bruin.

De keramische lei Bellus is kleurvast dankzij het engobeproces. Een fijne, matte deklaag wordt vastgebakken in de klei. Dat levert een esthetisch veel verfijnder en ook een duurzamer resultaat op dan een gecoate afwerking. De ademende en kleurvaste engobelaag is bestand tegen krassen en UV-licht.

 

Recycleerbare grondstoffen

Duurzaamheid zit de Bellus in het DNA. De keramische lei wordt vervaardigd met lokale en recycleerbare grondstoffen en legt een minimale claim op onze leefomgeving. Dat wordt gestaafd door het strenge natureplus milieulabel. Wienerberger is trouwens de enige producent die in België dit milieucertificaat kreeg uitgereikt voor dakbedekkingsmaterialen.

 

Voortaan is de keramische lei beschikbaar in een kameleontisch spectrum aan tinten.

 

Economisch
De Bellus heeft een doorlopende ophangneus. Daardoor moeten niet alle keramische leien stuk voor stuk worden vastgemaakt, wat de plaatsing vergemakkelijkt en sneller doet verlopen.

 

Dunne voetzijde en aangepaste vorstbreedte
Door haar dunne voetzijde en de aangepaste breedte van de vorst lijkt een dak dat is afgewerkt met Bellus keramische leien van Koramic gewoon door te lopen. Keramische hulpstukken garanderen een strakke afwerking en detaillering, die de architectuur versterken. De vorst is verkrijgbaar in twee openingshoeken, geschikt voor dakhellingen van 27° tot 50°.

 

Pluimgewicht met punch

De Bellus keramische lei is verrassend dun en licht van gewicht. Daarmee leent ze zich zowel voor renovaties, dikwijls met behoud van de bestaande dakstructuur, als voor nieuwe woningen met een hedendaagse vormgeving.

Ondanks haar pluimgewicht heeft de Bellus dezelfde eigenschappen als ‘gewone’ keramische kleidakpannen inzake vorst- en brandbestendigheid, vormvastheid, levensduur, waterdichtheid en chemische stabiliteit. Een charmante dakparel met onverwacht veel punch dus.


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Koramic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN