18-10-2017

Het platdakvenster heruitgevonden : Gebogen glas biedt talloze voordelen

Veel leefruimtes in huizen met een plat dak – zoals keukens, woonkamers en werkplekken – krijgen weinig daglicht. VELUX ontwikkelde platdakvensters met CurveTech-technologie om dat probleem op te lossen.

Met de platdakvensters van VELUX kunnen architecten elke ruimte transformeren en verbeteren. Ze brengen zenitaal licht naar binnen en zorgen voor een betere lichtspreiding.

 

Het venster is gemakkelijk te installeren en de verbindingen kunnen onmiddellijk worden gemaakt.

 

CurveTech en glass-to-edge

Met de CurveTech-technologie verbetert VELUX dit jaar zijn platdakvensters op meerdere vlakken. Doordat regenwater rechtstreeks van het gebogen glas naar het dakvlak stroomt, valt het licht optimaal naar binnen en garandeert de technologie zo een mooi uitzicht. Het krasvrije beschermglas verlengt bovendien de gebruiksduur van het venster. Ten slotte is het venster gemakkelijk te onderhouden; door de gebogen vorm neemt aflopend regenwater de vuildeeltjes mee. Installatie moet dus niet per se op een licht hellend plat dak gebeuren.
VELUX rustte de platdakvensters ook uit met het glass-to-edgedesign zonder profielen. Dat zorgt voor een perfecte waterdichtheid. De drie glaslagen, een combinatie van dubbele beglazing en het gebogen beschermglas, bieden een uitstekende akoestische en thermische isolatie.

 

Installatiegemak

De nieuwe toepassing laat zich gemakkelijk installeren op dakhellingen tussen 0 en 15 graden. Bovendien primeert het gebruiksgemak: het VELUX-platdakvenster met gebogen glas is beschikbaar in een vaste of in een elektrisch openende versie, beide zijn geschikt voor nieuwbouw en renovatie. Bij de elektrische variant levert VELUX een INTEGRA-afstandsbediening met voorgeprogrammeerde functies voor ventilatie en daglichtcontrole. Dit gloednieuwe platdakvenster met gebogen glas is compatibel met de andere accessoires voor platte daken van het merk en kunnen gebruikers dus personaliseren met binnengordijnen en buitenste zonneschermen.

 

“Waar plezier”

Een van de allereerste plaatsingen van de nieuwste innovatie van VELUX vond plaats bij Christophe uit Waals-Brabant. De eigenaar van de woning uit de jaren 1970 koos bij de renovatie voor een transformatie van zijn hellend dak naar een plat dak, om zo aan ruimte en licht te winnen. Het VELUX-platdakvenster met gebogen glas bood volgens dakdekker Marc Briscot de ideale oplossing: “Het heeft niet alleen een prachtig design met optimale lichtinval, maar is ook een technologisch hoogstandje. De plaatsing  nam nog geen twee uur in beslag. Het venster is gemakkelijk te installeren en de verbindingen kunnen onmiddellijk worden gemaakt. Voor mij is het een waar plezier om met dit product te werken.”


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Velux Belgium

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN