19-10-2017

Carwash op regenwater: economisch voordeel dankzij mogelijkheid tot hergebruik

Nissan-garage Bouvy Motors in Gosselies zet resoluut in op de recuperatie van regenwater, met het oog op maximaal hergebruik in haar carwash. Een slimme ecologische én economische oplossing, waarbij de Derbigum® Aquatop-roofing een belangrijke rol speelt.

Om de dienstverlening aan haar klanten nog te verbeteren, breidt Nissan-garage Bouvy Motors in Gosselies uit. Deze uitbreiding omvat eveneens de installatie van een carwash. Met de keuze voor Derbigum® Aquatop als roofing trok Bouvy Motors resoluut de ecologische kaart. Ze maakt het immers mogelijk om al het regenwater te recupereren en te hergebruiken in de carwash.

 

Unieke toplaag

De bitumen dakbaan Derbigum Aquatop werd door Derbigum speciaal ontwikkeld voor de recuperatie van regenwater. De unieke acrylcoating wijzigt de samenstelling van het regenwater niet en maakt het dus gemakkelijk herbruikbaar. Dit uitzonderlijke kenmerk is gecertificeerd door het CEBEDEAU-instituut. De gedecentraliseerde, composiet polyester-glasvlieswapening garandeert de sterkte en duurzaamheid van de dakbaan.

 

Eenvoudige omvorming

Een bestaand plat dak omvormen naar een ecologisch dak voor regenwaterrecuperatie is zeer eenvoudig. In dit geval was de bestaande dakopbouw – een steeldeck met 5 cm rotswol en een bitumen roofing met leislag – nog in goede staat en werd hij behouden. In de randzones is een bijkomende mechanische bevestiging geplaatst. Daardoor volstond het om nadien een aanhechtingsvernis te plaatsen (Derbiprimer® S) en de Derbigum Aquatop te verlijmen met de Derbibond® Aquatop.

 

Correcte afvoer noodzakelijk

Bij het gebruik van de Derbigum Aquatop is het noodzakelijk om een dakhelling van 2% te voorzien. Op het bestaande dak kon deze hellingsgraad echter niet overal gegarandeerd worden. De eenvoudigste oplossing bestond erin de afvoerstroken uit te werken in Derbicolor®.

 

Locatie Gosselies
Bouwheer Bouvy Motors
Hoofdaannemer Toitures Pierrard Frères
Roofing Derbigum® Aquatop

 

 


  Meer artikels: Projectreportage
Projectgegevens
NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN