28-09-2017

BIM/Textuur-generator verbetert visuele info in 3D-model

De gevelstenen en kleiklinkers uit je project visualiseren in het BIM-ontwerp. En dan meteen ook beschikken over correcte technische en visuele informatie over die keramische producten. Dat kan nu met de gloednieuwe online BIM/Textuur-generator van Wienerberger. Die slimme tool voor Autodesk Revit-gebruikers voegt automatisch eigenschappen aan het product toe, textuur inbegrepen.

 

Met BIM (Building Information Modelling) kunnen bouwpartners alle relevante informatie uit het hele bouwproces opslaan, gebruiken en beheren in een digitaal 3D-gebouwmodel. Iedereen werkt dus met dezelfde informatie, die continu voorhanden en altijd actueel is. De meetstaten van elk product bijvoorbeeld, zijn eenvoudig uit het model te halen. Waar iedereen telkens apart het metselwerk van een project uitrekende – door de calculator, de werkvoorbereider, de leverancier, de onderaannemer en de uitvoerder – kan iedereen met BIM de voor hem relevante aantallen genereren.

 

Realistische voorstelling

Met de BIM/Textuur-generator helpt Wienerberger om de 3D-voorstelling van BIM-projecten zo realistisch mogelijk te maken. Die tool vinden gebruikers op de website van de gevelsteenfabrikant. Om het Revit-bestand, gegenereerd door de textuurgenerator, zelf niet onnodig groot te maken, werd in de ‘Material Browser’ van dat bestand een URL-link opgenomen naar de gevelsteen of kleiklinker van Terca op de Wienerberger-website. Hier vinden ontwerpers alle aanvullende informatie over de keramische producten.

 

Texturen creëren zoals je wil

De texturen van de gekozen producten kunnen meteen in het 3D-ontwerp geladen worden, wat dankzij hun grote formaat levensechte visualisaties oplevert. Bovendien kan je geveltexturen creëren met aangepast metselwerkverband en de gewenste voegdikte en -kleur. Bij de kleiklinkertexturen kies je uit diverse legverbanden. Verder kan je gevelstenen en kleiklinkers mixen tot ‘Brick-mix’-texturen. Aan die ‘Brick-mix’ is wel geen bijkomende informatie in een Revit-file gelinkt.

 

Productzoeksysteem

De BIM/Textuur-generator op de Wienerberger-website vind je terug via de productzoekmachine voor gevelstenen en kleiklinkers achter het tabblad BIM/Textuur-generator of ook via:

www.wienerberger.be/bim-textuur-generator

www.wienerberger.be/bim-textuur-generator-kleiklinkers


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Wienerberger Terca - Desimpel - Porotherm

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN