20-04-2017

Bijgaardehof: grootste cohousingproject van het land

Foto: sogent

De voormalige Malmarfabriek in Sint-Amandsberg krijgt een nieuwe bestemming als collectief woonproject, meldt Bouwkroniek. In ‘Bijgaardehof’ zal plaats zijn voor 57 woningen en een wijkgezondheidscentrum, wat van Bijgaardehof meteen het grootste cohousingproject van het land maakt. Architectenbureau Bogdan & Van Broeck vertaalde de ideeën van de toekomstige bewoners naar een masterplan.

Voor de opmaak van het masterplan stelde sogent vorig jaar het ontwerpteam Bogdan & Van Broeck aan. Dit is het architectenbureau van Oana Bodgan en Leo Van Broeck, de huidige Vlaamse Bouwmeester. Het team integreerde het industriële verleden van de site met de kenmerkende bakstenen muren en typerende sheddaken in een hedendaags, ingetogen en architecturaal verantwoord geheel.

Dit creëert een uniek en sfeervol karakter, passend bij de historiek van de plek. In sterke dialoog tussen de ontwerppartners Bogdan & Van Broeck, Land, Ney en VK, de toekomstige bewoners en alle betrokken partijen wordt er voor gezorgd dat de site optimaal verbonden wordt met de omgeving.


  Meer artikels: Projecten om naar uit te kijken
NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN