14-04-2017

Sterk in binnenisolatie

Bij het renoveren en na-isoleren van een bestaande woning is een isolerende voorzetwand aan de binnenkant van de buitenmuren de meest aangewezen manier om het gewenste resultaat te krijgen. Een muur geïsoleerd met Comfortpanel 32 van ISOVER verliest 78% minder warmte dan een niet-geïsoleerde.

Buitenmuren isoleer je nu sneller en beter met het all-in-one-systeem van ISOVER. Het systeem zorgt voor een maximale isolatie en luchtdichtheid van de muren. Bovendien genieten verbouwers van een vijftigjarige garantie op het luchtdichtheidsassortiment. Comfortpanel 32 is nu verkrijgbaar in een nieuwe dikte van 70 mm waardoor je met één laag isolatie voldoet aan de premievoorwaarden.

 

Geen kans op koudebruggen

Comfortpanel 32 is uitgerust met een zacht beschermend vlies en is bovendien erg flexibel. Daardoor sluiten de isolatieplaten steeds goed aan tegen de basismuur, ook al heeft deze een onregelmatige oppervlaktestructuur. De zaagsnede in de glaswolplaat laat toe om in één vlotte beweging zowel tussen als achter de draagstructuur van Metal Studs te isoleren waardoor koudebruggen tussen de metalen profielen geen kans krijgen.

 

Een muur geïsoleerd met Comfortpanel 32 van ISOVER verliest 78% minder warmte dan een niet-geïsoleerde

 

Luchtdichte afwerking met 50 jaar garantie

Het Vario®Xtrasysteem garandeert de luchtdichtheid van de Comfortpanel 32-totaaloplossing. De Vario XtraFix®-strips breng je op de Metal Studs aan. Dankzij het klittenbandsysteem hecht het vochtregulerend dampscherm Vario® XtraSafe zich aan de strips. De overlappingen kleef je af met Vario® XtraTape en de aanpalende bouwdelen worden luchtdicht gemaakt met behulp van de Vario® XtraFit-dichtingsmastiek. Op al deze luchtdichtheidsproducten geeft ISOVER 50 jaar garantie.

 

Eenvoudige plaatsing

Dankzij de grote elasticiteit en het uitstekende mechanische gedrag kan Comfortpanel 32 eenvoudig geplaatst worden. Eerst installeer je de voorzetwandstructuur. De afstand tussen de muur en de Metal Studstructuur hangt af van de dikte van de isolatie. Vervolgens breng je een eerste isolatielaag Comfortpanel 32 aan tussen de verticale profielen. Daarna plaats je de aanwezige kabels tussen het isolatiemateriaal en het dampscherm. Daaropvolgend breng je het dampscherm aan waarvan je de voegen dicht kleeft. Tot slot dicht je de aansluiting tussen muur, plafond, vloer en het dampscherm af met mastiek. Als afwerking kan je nadien bijvoorbeeld Gyproc-platen gebruiken.

 

Premie

Sinds begin dit jaar is er heel wat veranderd in het Vlaamse premiestelsel. Zo kan de bouwheer vanaf januari 2017 aanspraak maken op een premie voor de isolatie van de buitenmuur langs de binnenkant, op voorwaarde dat de werken uitgevoerd worden door een aannemer met een certificaat van bekwaamheid of onder toezicht van een architect. De premie bedraagt € 15 per vierkante meter. Dankzij de nieuw beschikbare dikte van Comfortpanel 32 (7cm) kan in één laag een R-waarde van 2 m²K/W worden gehaald, die nodig is om aanspraak te maken op de premie.


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Isover

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN