14-04-2017

Kwalitatief afvoegen

Gyproc heeft zijn afvoeggamma geüpdatet. De voegenvuller JointFiller 90 heeft een langere verwerkingstijd van circa 90 minuten en is verkrijgbaar in een zak van 20 kg: ideaal voor middelgrote en grote werven. De voegenvuller en –finisher ProMix Light kreeg een verbeterde formule mee.

Gyproc JointFiller 90 en ProMix Light zijn beide ontwikkeld in de laboratoria van Saint-Gobain en uitvoerig getest door vakmannen op de werf.

 

ProMix Light

Gyproc ProMix Light is een kant-en-klare lichtgewicht voegenvuller en -finisher die al enkele jaren beschikbaar is op de Benelux-markt. Om het werk op de werf nog aangenamer te maken voor de vakman heeft Gyproc de formule verbeterd, waardoor het product betere prestaties laat opschrijven.

Met dit product vult de vakman de naden van gipskartonplaten en kan hij ze glad afwerken. ProMix Light kenmerkt zich door een zeer soepele verwerking en een zeer hoog vullend vermogen. De voegenvuller droogt mooi wit op en en kan je eventueel licht opschuren.

ProMix Light beschikt ook nog over een andere functionaliteit. Je kan er een volledige oppervlakte mee filmen, waardoor een STABU-afwerkingsniveau A of afwerkingsklasse F3 volgens het WTCB haalbaar wordt. Een airless spuitmachine laat toe om het materiaal ergonomisch aan te brengen.

Een emmer ProMix Light heeft een inhoud van zeventien liter en is negen maanden houdbaar.

 

Achter gladde plafonds en wanden gaan verschillende factoren schuil

 

JointFiller 90

JointFiller 90 is een voegenvuller voor de afwerking van naden van gipskartonplaten met afgeschuinde langskanten. Deze nieuwe voegenvuller heeft een verwerkingstijd van 90 minuten, een hoog vullend vermogen en een soepele verwerking. Je past het product bij voorkeur toe in combinatie met een Gyproc-wapeningsband.

JointFiller 90 verhardt door binding en heeft een korte droogtijd met beperkte krimp, afgestemd op het afvoegen van middelgrote of grote hoeveelheden Gyproc-wanden of plafonds. De voegenvuller leent zich eveneens tot de afwerking van hoeken, aansluitingen en schroefkoppen.

Een zak JointFiller 90 heeft een inhoud van twintig kilogram en is twaalf maanden houdbaar.

 

Voegafwerking is vakmanschap

Achter gladde plafonds en wanden gaan verschillende factoren schuil. De voegproducten van Gyproc spelen hier, samen met het vakmanschap van de verwerker, een belangrijke rol in. Zo moet de draagconstructie van profielen en gipsplaten vlak zijn en moeten de voegen perfect in het vlak van de gipsplaten liggen. Bij voorkeur brengt de vakman een dunne laag voegproduct aan over de gehele plaatoppervlakte (STABU-afwerkingsniveau A of afwerkingsklasse F3 volgens het WTCB), zodat de kans op het aftekenen van voegen als gevolg van strijklicht minimaal is. Dat kan manueel of machinaal met een airless spuitmachine gedaan worden.


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Gyproc

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN