13-04-2017

Onzichtbare zonnepanelen: fraai geïntegreerd in het dakvlak

Zonnepanelen komen de visuele harmonie in het straatbeeld niet altijd ten goede. Gelukkig zijn er ook varianten die wél bijdragen tot de architecturale uitstraling van een woning of gebouw. Denk bijvoorbeeld aan de Solesia-elementen, die gracieus in quasi elk dakvlak kunnen worden geïntegreerd.

Maximaal profiteren van zonne-energie dankzij een esthetische dakoplossing: dat is waar het Solesia-systeem van Eternit voor staat. Terwijl klassieke opbouwpanelen soms ervaren worden als een storend visueel element, zijn de Solesia-zonnepanelen speciaal ontworpen om sierlijk te kunnen worden ingepast in het dakvlak. Sterker nog: vaak zijn ze haast niet meer te onderscheiden van de andere leien of dakpannen. Behalve een lagere energiefactuur en een elegant design brengen ze overigens nog enkele andere waardevolle voordelen met zich mee.

 

Verschillende motieven

Net zoals Eternit-vezelcementleien lenen de Solesia-zonnepanelen zich uitstekend tot het bekleden van strakke dakvolumes. Ze zijn te combineren met leien die geplaatst worden in twee verschillende motieven: ‘dubbele dekking’ voor een horizontaal lijneffect (met schroeven) of het ‘Quarto’-patroon voor een verticaal uiterlijk (met leihaken). Anderzijds zijn de Solesia-elementen ook geschikt voor installatie op een pannendak – te midden van Domino-klei- of Stonewold-betondakpannen.

 

"Voor alle courante types hellende daken bestaat er een op maat ontworpen en perfect geïntegreerde zonnestroomoplossing"

 

Hoog rendement

De technische kwaliteit van de zonnecellen bepaalt in welke mate je zonne-energie kan capteren en omzetten in ‘groene’ elektriciteit. Zoals het hedendaagse PV-technologie betaamt, garanderen de Solesia-zonnepanelen een hoog rendement, zeker als ze geplaatst worden op zuidelijk georiënteerde daken met een hellingsgraad van 30°. Het glazen oppervlak beschermt de monokristallijne zonnecellen tegen kwalijke weersinvloeden zoals wind, regen, hagel en storm.

 

Breed toepasbaar

De Solesia-elementen zijn breed toepasbaar. Voor alle courante types hellende daken bestaat er een op maat ontworpen en perfect geïntegreerde zonnestroomoplossing. Zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten komen in aanmerking. De Solesia-elementen kunnen in één beweging met de rest van de leien of dakpannen geplaatst worden, wat een gunstige invloed heeft op het kostenplaatje. Bovendien zijn ze ook eenvoudig te bevestigen op grote gevelpartijen.

 

Eenvoudige installatie

Voor de installatie van het Solesia-systeem zijn geen dakdoorboringen nodig. De functionele bouwelementen kunnen eenvoudig en zonder accessoires geplaatst worden op standaard panlatten, met behulp van vier inoxschroeven of leihaken. Daardoor is er geen sprake van zwakke plekken of lekken en is het dak 100% regendicht. Ook tegen diefstal en wind zijn de Solesia-elementen uitstekend bestand. De regendichtheidsgarantie van 30 jaar (op dakbedekking en zonnepanelen) en de elektrische garantie van 25 jaar maken van het Solesia-zonnedak een zekere en duurzame investering.

 

Het Solesia-gamma

  • Solesia 40 Wp voor 45/32-leien (dubbele dekking)
  • Solesia 85 Wp voor 45/32-leien (Quarto-dekking)
  • Solesia 127 Wp voor 60/32-leien (Quarto-dekking)
  • Solesia 95 Wp met Stonewold- of Domino-dakpannen

 

Bereken zelf je voordeel met de Solesia-calculator

Op de website van Eternit kan de bezoeker via een simulatietool zelf berekenen hoeveel een Solesia energieproducerend dak oplevert. Eenmaal alle parameters correct ingevuld zijn, ontvangt men per e-mail een overzicht van verschillende zonnestroomoplossingen met vezelcementleien op dakpannen.

www.solesiacalculator.com

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN