18-04-2017 Michel Van den Bosch

Slank en energiezuinig: Schrijnwerk voor minimalistische architectuur

Ultraslanke en energiezuinige raamprofielen zijn een meerwaarde in tal van situaties: de renovatie van een industrieel pand, een klassieke veranda of een hedendaagse woning.  Reynaers Aluminium ontwikkelde daarom het SlimLine 38 HI-systeem met verhoogde isolatiegraad. Het resulteert in fijn geprofileerde ramen zonder nadelen op vlak van comfort en isolatie.

Architecten zijn vaak op zoek naar materialen die passen in hun minimalistisch of industrieel design. Belangrijk daarbij is dat energie-efficiëntie daarbij behouden blijft. Het SlimLine 38-HI systeem leent zich niet alleen optimaal voor hedendaagse nieuwbouwwoningen, maar ook voor renovatie met vervanging van verouderde stalen raamprofielen, en voor stijlvolle veranda’s. Het systeem biedt dus een antwoord op de architecturale trends waarin transparantie en authenticiteit centraal staan. Ondanks het minimalistische uitzicht is het zowel te gebruiken met dubbele als met driedubbele beglazing.

 

3 designvarianten

SlimLine 38 HI is een sterk geïsoleerd driekamersysteem met een zeer slank profielaanzicht voor ramen en deuren met verhoogde thermische eigenschappen. De hoge energie-efficiëntie gaat dus samen met een zeer fijn profiel. SlimLine 38 bestaat bovendien in 3 designvarianten - Classic, Cubic en Ferro - voor zowel strakke, minimalistische architectuur als voor traditionele landelijke of industiële stijl.

 

Steel look

Het SlimLine 38 -systeem kan worden uitgevoerd in een typische ‘steel look’. Dat is een toepassing die architecturale waarde toevoegt bij de renovatie van een industrieel pand, maar ook geschikt is voor een landelijke woning en een stijlvolle veranda.

 

Duurzaam en strak

Door de vorm van het raam te herleiden tot zijn essentie en te combineren met een hoogwaardige isolatietechnologie is het SlimLine 38 HI-systeem de perfecte combinatie van een duurzaam materiaal en een strak design voor een veeleisende architectuur.


  Meer artikels: Productinfo
INFO

Wens je meer informatie over dit product van Reynaers Aluminium NV

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het reilen en zeilen in de bouwsector?

  INSCHRIJVEN